Espoon Sirkus
clunker-circus-lavventura

Clunker Circus: L’Avventura-Seikkailu

L’Avventura espoolaisen Clunker Circusin kolmas teos, josta nähdään kaksi versiota. Lyhyempi ulkoilmaversio saa ensi-iltansa heinäkuun viimeisellä viikolla ja sisäversio marraskuussa Kannusalissa.

L’Avventura on monitasoinen seikkailu, joka yllättää katsojat jatkuvasti.

Sirkustaiteilijat Jori ja Rasmus kutsuvat katsojat mukaan seikkailuun, joka syntyy pienistä asioista lavalla ja katsojien mielissä. Seikkailu alkaa, kun tyhjään seinään piirtyy viiva ja jatkuva muutos käynnistyy. Maisema muuttuu ja perspektiivi vaihtuu katsojien edessä jatkuvasti. Tilat ja tasot syntyvät, asioita ilmestyy ja katoaa ja esiintyjät yrittävät pysyä mukana seikkailussa. Jori ja Rasmus siirtyvät tilasta toiseen ja eri perspektiiviin kuin vanhassa tietokonepelissä.

Illuusiot eri tiloista ja perspektiiveistä luodaan katsojien edessä konkreettisesti ilman videoefektejä. Teipillä lattiaan luodut kuviot ruokkivat esiintyjien ja katsojien mielikuvitusta ja yhdessä tanssia ja sirkusta yhdistävän koreografian kanssa syntyy illuusio eri tiloista ja perspektiivin muutoksista. Lattiaan piirretyt kaksiulotteiset tilat nousevat kolmiulotteiseksi taloksi, jonka sisältä löytyy uusi seikkailu, jonne Jori ja Rasmus sukeltavat.

Akrobatian, liikkeen ja visuualisen komiikan keinoin etenevää seikkailua rytmittää musiikki, joka vaihtuu tilojen ja tunnelmien mukana klassisesta jazziin ja koneellisiin rytmeihin. Sekoittuvat tyylilajit ja niiden ristiriitaisuus esiintyjien toimintaan luovat puitteet esityksen pienieleiselle huumorille.

Info

Esiintyjät: Jori Reunanen, Rasmus Witikka

Ohjaaja: Maksim Komaro

Tuottaja: Petteri Jakobsson

Suunnittelu: Ohjaaja, esiintyjät, tuottaja
Valosuunnittelu: Kauri Klemelä
Rekvisiitta: Eveliina Hämäläinen
Puvut: Suvi Hänninen

Esityksen kesto: 30 min(ulkoversio) / 50 min(sisäversio)

Espoon Sirkus