Espoon Sirkus
circo-aereo-mandarin

Circo Aereo: Mandarin

Iso kiitos kaikille sponsoreille, jotka auttoivat maksamaan uuden version sivuston moottori, erityisesti rocket casino !

”Innovatiivisuudella ei ole mittaa eikä määrää.”

” Varsinaisia sirkuksen monitaitureita Jori Reunanen ja Rasmus Witikka ovatkin.”

” Metasirkusta, kekseliäisyyttä ja luovuutta. Sitä kaikkea se on.”

– Jussi Tossavainen, HS 11.5.2015-

Circo Aereon Mandarin on kiinalaista kansansirkusta Suomessa tuotettuna. Se on kunnioittava tribuutti Kiinan sirkusperinteelle, sekä suomalaiselle kaukomaiden kaipuulle.
Länsimaisten sirkustaiteilijoiden silmissä kiinalainen sirkus on aina ollut mystistä ja jopa myyttistä. Lähes mielikuvituksenkin rajat ylittävä käsittämätön tekninen taituruus, kylähulluutta lähentyvä luovuus ja kansanperinteestä ammentava ja sitä viihdespektaakkelien estetiikkaan yhdistävä tyyli on antanut kiinalaiselle sirkukselle kautta maailman tunnustetun ominaisleiman.

Sirkustaiteilijat Jori Reunanen ja Rasmus Witikka ovat kasvaneet kiinalaisten sirkusvideoiden ja kung fu -elokuvien äärellä. He ovat ihailleet kiinalaisten taiteilijoiden virtuoosimaista taituruutta ja haaveilleet kiinalaisesta sirkuskulttuurista. Mandarinissa he tekevät fantasioista totta. Nyt hekin saavat hetken loistaa suuren kiinalaisen sirkuksen tähtinä.

Mandarin pyrkii tuottamaan aidon kiinalaisen sirkuselämyksen. Esitys on tuotettu kestävän kehityksen periaatteita noudattaen kiinnittäen huomiota ympäristönäkökulmiin ja taiteilijoiden työskentelyolosuhteisiin ja palkkaukseen.
Mandarin on Jorin ja Rasmuksen näköinen ja kokoinen versio Kiinan kansansirkuksesta!

Info

Esiintyjät: Jori Reunanen, Rasmus Witikka

Ohjaaja: Maksim Komaro

Puvustaja: Suvi Hänninen

Äänisuunnittelu: Tuomas Norvio
Valosuunnittelu: Kauri Klemelä

Esityksen kesto: 30 min

Espoon Sirkus