Espoon Sirkus
Clunker Circus: Karvanoppasirkus
Clunker Circus: Karvanoppasirkus
Sirkus Aikamoinen: Onnellisten maa
Sirkus Aikamoinen: Onnellisten maa
Clunker Circus: Ihanan paljon kaikkea
Clunker Circus: Ihanan paljon kaikkea
Clunker Circus: Ihanan paljon kaikkea
Sirkus Aikamoinen: Onnellisten maa

Onnellista sirkusta

20.7.2016 Petteri Jakobsson

Juhannustauon ja näennäisen ”kesäloman” jälkeen voisin kertoa hiukan Sirkus Aikamoisista ja Onnellisten maasta, joka avaa Espoon Sirkuksen toiminnan Tapiolan amfi-näyttämöllä tänään keskiviikkona.

Minulla on ollut ilo ja kunnia olla tuottamassa kyseistä esitystä. Päädyin myös suunnittelemaan esityksen lavastusta ja valoja yhdessä ohjaaja Maksim Komaron kanssa ja esityksen valmistumisen jälkeen olen myös saanut kiertää esityksen teknikkona muutaman vuoden ajan.

Menneen kevään esiintyjät ovat olleet kiinni muissa projekteissa, joten Onnellisten maa on ollut tauolla.  Nyt kesällä Onnellisten maa on taas aktivoitunut. Tapiolan näytösten lisäksi kokeilimme kesäteatterihenkistä esityskautta myös Turussa yhteistyössä SirkusUnionin kanssa. Näytökset Varvintorilla jokirannassa keräsivät mukavasti yleisöä ja Turun Sanomatkin kävi esityksen katsomassa ja arvioimassa. Artikkelin otsikko ” Hyvän mielen sirkusta ” on mielestäni todella osuva ja kiteyttää hyvin esityksen ja Sirkus Aikamoisen.

Turussa sitä taas muisti, miten mahtavaa näiden tyyppien kanssa keikkailu on. Positiivinen energia ja hyvä mieli leijuu aikamoisten ympärillä ja siihen vetäytyy automaattisesti mukaan tälläinen perusstressaantunut tirehtöörikin. En varmaan koskaan ole tavannut noin aidosti positiivisia ja hyvällä tavalla huolettomia ihmisiä, jotka pystyvät sivuuttamaan kaiken negatiivisen, stressin ja turhat huolet ja olemaan onnellisia. Ikään kuin joku onnellisuuskupla ympäröisi heitä. Itse en ole koskaan pystynyt samanlaiseen huolettomuuteen vaikka olen yrittänyt, mutta aikamoisten kanssa aikaa viettäessä pääsee jo aika lähelle. Onnellisten maata katsoessa tulen melkeinpä aina hyvälle mielelle ja on mahtavaa huomata, että katsojillakin reaktio on sama. Yksi tavotteista esitystä tehtäessä oli saada tuo positiivinen energia ja ryhmän hyvä yhteishenki tuotua näyttämölle ja itse olen ainakin sitä mieltä, että siinä on kyllä onnistuttu.

Tällä esityksellä on ilo aloittaa Espoon Sirkuksen näytöstoiminta amfilla. Aurinko näyttäisi vielä paistavan koko päivän ja toivottavasti myös koko viikon. Universumi on edelleen Onnellisten puolella ja onnellisuus jatkukoon. Success!

Nuoret aikamoiset, Tuomas, Sade, Jouni ja Oskar

Aika1

Onnelliset muoti-ikonit Sade ja Oskar.

Aika2

Espoon Sirkus