Espoon Sirkus
Sirkus Aikamoinen: Onnellisten maa
Clunker Circus: Ihanan paljon kaikkea
Clunker Circus: Karvanoppasirkus
Sirkus Aikamoinen: Onnellisten maa
Sirkus Aikamoinen: Onnellisten maa
Clunker Circus: Ihanan paljon kaikkea
Clunker Circus: Ihanan paljon kaikkea
Clunker Circus: Karvanoppasirkus

Paluu juurille

9.6.2016 Petteri Jakobsson

Ajattelin näin alkuun esitellä itseni ja kertoa hiukan taustoista ja motiiveista, miksi Espoon Sirkus on syntynyt.

Sirkus on ollut osa elämääni hyvin nuoresta lähtien. Aloitin sirkusharrastuksen Suvelan Sirkuksessa syksyllä 1992. Jonkin aikaa treenailin eri lajeja ja harrastin lätkääkin. Muutaman vuoden jälkeen löysin jongleerauksen todenteolla ja se oli menoa. Lätkä ja muut harrastukset jäi kelkasta ja keskityin jongleeraukseen. Pääosan nuoruudestani vietin Kannusillan väestösuojassa, jonka lisäksi kävin välillä koulussa ja nuorison taidetalo Narrissa, Pasilassa treenaamassa muiden jonglöörien kanssa. Suvelan Sirkuksella oli(ja on edelleen, Suvelan Sirkus on nykyään Espoon esittävän taiteen koulu) tila Kannusillan väestösuojan joen puoleisessa päässä. Samassa tilassa treenattiin samaan aikaan kaikkia lajeja ja usein kuuluikin huuto ”Jonglöörit käytävään”. Se oli sinällään ihan ok, koska käytävässä oli enemmän korkeutta ja siellä mahtui paremmin treenaamaan esim. 7 rengasta. Perjantait oli mahtavia päiviä, koska useasti pääsin koulusta aikaisin ja ehdin ensin Narriin treenaamaan muutamaksi tunniksi ja sieltä sitten suoraan Kannuun. Parasta perjantaissa oli se, että treenit oli oman tilan sijaan Kannun teatterisalissa, jossa oli paljon enemmän korkeutta.. Voitte kuvitella, että oli aika nostalginen kotiinpaluu, kun lähes 14 vuoden tauon jälkeen kävin ensimmäistä kertaa Kannusalissa syksyllä 2013 ennen sen remonttia. Sieltähän kaikki omalla kohdallani on alkanut. Samalla näyttämöllä olen esiintynyt ensimmäistä kertaa tonttupuku päällä trampalta patjalle hyppien joulujuhlassa vuonna 1992. Samassa salissa olen treenannut ja esiintynyt lukuisat kerrat. Siellä on valmisteltu esityksiä, kuvattu videoita ja vietetty aikaa. Ja nyt se on Espoon Sirkuksen kotinäyttämö, jossa saamme jatkaa näitä mahtavia perinteitä!

Matka 90-luvun treeneistä tähän päivään on ollut pitkä ja paljon on tapahtunut. On tullut nähtyä ja tehtyä yhtä sun toista. 10 vuotta vietin Tampereella pyörittäen omaa Jakobin Sirkusta, Circus Ruskaa ja Circus Ruska Festivalia yhdessä ystävieni kanssa, opettaen Sorin Sirkuksella… Ja vaikka Tampere on henkilökohtaisesti ja ammatillisesti tärkeä paikka ja toinen kotikaupunkini, on Espoo se paikka, josta kaikki on alkanut. On hienoa olla taas täällä ja päästä rakentamaan espoolaista sirkuskulttuuria.

– Petteri

Espoon Sirkus