Espoon Sirkus
Clunker Circus: Ihanan paljon kaikkea
Sirkus Aikamoinen: Onnellisten maa
Clunker Circus: Ihanan paljon kaikkea
Sirkus Aikamoinen: Onnellisten maa
Sirkus Aikamoinen: Onnellisten maa
Clunker Circus: Karvanoppasirkus
Clunker Circus: Karvanoppasirkus
Clunker Circus: Ihanan paljon kaikkea

Espoon Sirkus aloittaa toimintansa

28.5.2016 Petteri Jakobsson

Espoolaisten oma sirkus käynnistää toimintansa kesällä 2016. Jo muutaman vuoden ajan olemme suunnitelleet ja käynnistelleet toimintaa Espoossa ja nyt on se hetki, kun Espoon Sirkus aloittaa esitykset. Missionamme on viedä esityksiä joka puolelle kaupunkia, tuoda sirkus osaksi kaupunkilaisten arkea ja lopulta tehdä Espoosta sirkuskaupunki. Vaikka sitä ei moni tiedä, Espoo on jo nyt hyvin vahvasti sirkuskaupunki. Espoossa toimii kaksi nuorisosirkusta, Espoon esittävän taiteen koulu – Esko sekä Sirkus Keikaus. Espoosta on lähtöisin moni suomalainen sirkustaiteilija, jotka ovat tehneet ja tekevät edelleen suomalaista sirkusta tunnetuksi maailmalla. Espoon kaupunginteatteri on taas vuosia tehnyt arvokasta työtä ja tuonut hienoja sirkusesityksiä maailmalta espoolaisten nähtäville. Ja nyt Espoo saa oman sirkuksen, joka aloittaa vakituisen esitystoiminnan.

Espoon Sirkuksen kotinäyttämönä toimii Espoon keskuksessa sijaitseva Kannusali, mutta esitystoimintaa tehdään muuallakin. Sirkus on liikkuva ja muokkautuva taiteenala ja tulemmekin viemään sirkusta eri muodoissa joka puolelle kaupunkia. Tavoitteenamme on tuoda sirkusesitykset kaikkien espoolaisten saataville, tehdä monipuolista esitystoimintaa, kehittää taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia ja aktiivisen esitystoiminnan kanssa työllistää mahdollisimman paljon sirkustaiteilijoita. Haluamme tehdä sirkuksesta espoolaisten oman jutun ja kutsua toimintaan mukaan kaikki espoolaiset.

Espoon Sirkuksen toiminnasta ja myös tämän blogin ylläpidosta vastaa allekirjoittanut, tirehtööri Petteri Jakobsson. Tässä blogissa kerromme Espoon Sirkuksen toiminnasta ja esityksistä, niiden synnystä ja ihmisistä esitysten takana sekä yleisesti tarinoita ja kiinnostavia asioita sirkuksesta.

Espoon Sirkus